story ByMe

handmade

ByMe

unikatne

torbe

creating with love

SINCE 2020

Handmade ByMe govori o ljubavi i sreći.

 

Moj prvi pokušaj pletenja bio je prsluk za omiljenu lutku koji je, zahvaljujući pomoći moje mame, bio ogroman uspjeh. Svaka tašna koju ovdje vidite izrađena je s ljubavlju. Uživam u svakom koraku njihove izrade počevši od kupovine konca, traženja boja i tekstura, pronalaženja novih ideja za dizajn, pa sve do finalne izrade. Neke Handmade ByMe tašne sam sama dizajnirala, neke su inspirisane mojim porijeklom i mjestima u kojima sam živjela.

 

Sve Handmade ByMe tašne su izrađene od kvalitetnih materijala i aksesoara od kojih mogu napraviti i tašnu samo za vas. Kad sam prije nešto više od godinu dana počela razmišljati o pokretanju vlastitog malog biznisa, ušla sam u svijet pozitivno mislećih ljudi čija su me kreativnost, entuzijazam, predanost i ljubav prema poslu potaknuli da poduzmem svaki sljedeći korak. Veoma sam sretna što sarađujem s takvim talentovanim ljudima i zahvalna sam na njihovoj zaraznoj, pozitivnoj energiji.

 

Na kraju, ostaje još samo da Handmade ByMe tašne učine i vas sretnim.

Kojim tehnikama

Izrađujemo torbe?

Kukičanje ili heklanje

je vrsta ručnog rada gdje se za izradu koristi kukica ili heklica različite debljine, u zavisnosti od debljine konca sa kojim se radi. Osnovni bodovi su lančić i stubić. Kukičanjem se na ovim prostorima najčešće izrađuju ukrasni predmeti za dekoraciju doma: razni prekrivači, stolnjaci, zavjese, itd.

Pletenje ili štrikanje

je vrsta ručnog rada u kojoj se za izradu koristi jedan par igala čija debljina zavisi od debljine konca ili vune. Osnovni bodovi su petlja (ravna ili obrnuta) i navijutak. Može se plesti ravno (kao šal) gdje su potrebne dvije igle, ili ukrug (kao čarapa) gdje je potreban komplet od pet igala i okrugla igla. Najčešće se pletu odjevni predmeti.

Makrame

je vrsta ručnog rada gdje se niti vezuju u čvorove. Osnovni čvorovi su rebrasti i četvrtasti čvor. Makrameom se izrađuju dekorativni predmeti za dom, ali i narukvice, ogrlice, i drugi nakit.   

Vez

je vrsta ručnog rada kojom se tkanina (ili neka druga podloga) ukrašava pomoću igle i konca. Postoji mnoštvo tehnika i bodova veza, prisutan je na narodnim nošnjama, ukrasnim predmetima, itd.

Perlanje

je vrsta ručnog rada u kojoj se nizanjem perli u složen lanac stvara površina ili tkanina od perli. Poznato je još i kao tkanje perlama. Postoji veliki broj bodova pomoću kojih se perle spajaju u tkaninu (površinu), lanac (traku) ili uže (kanap). Najčešći bodovi su riblja kost, mozaični, pravougaoni i mrežasti bod. Nizanjem ili perlanjem se mogu izraditi razni dekorativni predmeti i nakit.

Tražite posao ili saradnju

Kontaktirajte nas i saznajte više