Dobrodošli
Search
Close this search box.
Blog

Handmade ByMe Story 1

Kada sam počela izrađivati tašne, nisam mislila da ćemo se sresti na ovoj stranici. Ručni rad je za mene uvijek bio mnogo više od hobija, više od zadovoljstva da vlastitim rukama gotovo ni iz čega stvaram nešto vrlo konkretno…
Uvijek mi je bilo važnije kako na to reaguju ljudi iz moje okoline, oni kojima je taj predmet i bio namijenjen kao poklon. Emocija koja se u tom trenutku prenese ispunjava vas neopisivo lijepom energijom na koju je veoma lako navući se. I eto, nakon mnogo godina priznajem da sam se navukla, pravi sam džanki.


Voljela bih da znate da je svaka tašna na ovoj stranici urađena s ljubavlju i velikim strpljenjem. U ručnom radu, stvari nekada ne uspijevaju otprve. Kada u glavi imate ideju pa se potrudite da nađete pravi materijal i krenete u izradu, to zna biti tek početak jednog dugog procesa. Vrlo često vam ne ispadne kako ste zamislili: ili konac nije dovoljno krut da drži formu, ili je, naprotiv, krući nego što je izgledalo, ili vam se motiv kojim ste krenuli da radite (što bi se nekada reklo „mustra“) na kraju ne svidi, ili sve izgleda kako treba dok ne dođete do kraja pa vam nešto ne štima u završnom izgledu…
Mnoge tašne na ovoj stranici su prošle kroz ove faze. One rađene od delikatnijih materijala sam na kraju ponovo izradila od nule, novim koncem, jer nisam htjela da ih pletem od isporenog konca, da nemam osjećaj da je nova tašna u startu „second hand“. I nije mi bilo teško jer je krajnji rezultat ono što me ispunjava radošću i zadovoljstvom.
Voljela bih da vam moje tašne prenesu tu emociju, da vas učine sretnom i posebnom.

Voljela bih da vas inspirišu, da poželite i vi svojim rukama napraviti jednu. Da, ako ste već vješti u ručnom radu, pronađete vremena da nešto izradite. Ako niste, da poželite da naučite.
Ručni rad je veliko bogatstvo, vještina koju vam niko ne može oduzeti i na kojoj cijeli život možete raditi. Možda na početku to bude kao kad dijete uči svirati violinu: više škripi nego što miluje uši. Ali, vremenom, sigurnost koju steknete će vam omogućiti da pustite mašti na volju, odvrnete kreativnost do daske i uživate u rezultatu.

Ja sam uživala, pozivam i vas.

Picture of Handmade By Me

Handmade By Me

Nermin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ostale vijesti